Sous-vide-setti - sis. vakuumikoneen ja vakuumirullat - 8 l
Oletko jo aina halunnut kokeilla tyhjiöpakattujen elintarvikkeiden hellävaraista kypsennystä? Tee ostopäätös jo tänään ja hanki sous-vide-setti RCSV-SET1 Royal Cateringin ravintolalaitevalikoimasta! Settiin kuuluu sous-vide-keitin, vakuumikone ja neljä siihen sopivaa vakuumipussirullaa. Tämä täydellinen setti soveltuu mitä parhaiten ammattikäyttöön hotelleihin, ravintoloihin tai pitopalveluihin tai toisaalta aivan yhtä hyvin myös kypsennykseen ja tyhjiöpakkaamiseen kotona.
Sous-vide-menetelmässä liha, kala ja vihannekset pakataan vakuumikoneella erityisvalmisteisiin vakuumipusseihin ilmatiiviisti ja suljetaan. Sitten ruoka-aineet kypsennetään matalassa lämpötilassa vesihauteessa useamman tunnin ajan hellävaroen, vitamiinit ja maut säilyttäen. Yleensä tämä prosessi kestää noin yhdestä seitsemään tuntia, mutta 48 tunnin kypsytyskin on mahdollista. Lihan kypsytyslämpötilan tulisi olla 55 - 60 °C. Vihanneksille suositellaan korkeampaa kypsytyslämpötilaa.
Energiatehokkaan tyhjiökypsentimen tehokas 800 W:n lämpövastus kuumentaa sen nopeasti haluttuun lämpötilaan. Lämpötilan voi säätää 0,1 asteen tarkkuudella alueella 0 ... 90 °C. Sisäänrakennettu digitaalinen termostaatti takaa aina tasaisena pysyvän lämpötilan kypsytyksen aikana. Keitintä voi käyttää sen laajan käyttöalueen ansiosta monien erilaisten elintarvikkeiden kypsytykseen.
Tämä 8 litran tyhjiökeitin soveltuu erityisen hyvin ammattikäyttöön ravintoloissa tai bistroissa. Tällä laitteella kypsytät isompiakin määriä täydellisesti. Minuutin tarkkuudella asetettavissa olevan ajastimen käyttö on intuitiivista ja helppoa. Pisin LED-näytön avulla asetettavissa oleva kypsytysaika on 99 tuntia. Jos vettä haihtuu käytön aikana niin paljon, että veden pinta uhkaa laskea liian alhaiseksi, kypsennin varoittaa siitä äänimerkillä. Heti kun kypsytysaika on kulunut umpeen, laite kytkeytyy automaattisesti pois päältä.
Sous-vide-keittimen runko ja irrotettava sisäjakaja ovat helposti puhdistettavaa ja pitkäikäistä ruostumatonta terästä. Keitin on varustettu kahdella kätevällä muovisella kahvalla, joista sitä on helppo kuljettaa ja liukumattomilla tukijaloilla, joilla se seisoo tukevasti pinnalla kuin pinnalla niitä naarmuttamatta. Kannen lämpöeristetty kahva mahdollistaa keittimen avaamisen myös silloin, kun laitteen lämpötila on korkea.
Toimituskokonaisuuteen kuuluvalla vakuumikoneella on monia käyttömahdollisuuksia: Elintarvikkeiden pakkaaminen ilmatiiviisti ja saumaaminen estää niiden pilaantumisen (kuten hapettumisen tai sienikasvuston). Elintarvikkeet pysyvät pidempään tuoreina menettämättä makuaan. Ne voidaan pakastaa vakuumipusseissa tai kypsentää hellävaroen sous-vide-keittimessä. Lisäksi muutkin tuotteet kuten vaikkapa kosmetiikka, lääkkeet tai pienet elektroniikkakomponentit voidaan säilyttää tilaa säästävästi ja suojassa pölyltä ja lialta.
Vakuumikoneen runko on ABS-muovilla pinnoitettua ruostumatonta terästä ja kone täyttää näin mitä tiukimmat vaatimukset hygienian suhteen. Pussin sulkumekanismi suojaa sitä luotettavasti vaurioilta eikä päästä ilmaa pussin sisälle. Vakumoinnin jälkeen pussin suuaukko suljetaan ilmatiiviisti 3 mm leveällä saumalla.
Tähän koneeseen käyvät 28 cm leveät vakuumipussit. Niiden pituuden voi valita vapaasti. Vakuumikonetta käytetään digitaalisella LED-kosketusnäytöllä, jolla saavutat tarkat ja aina toistettavissa olevat lopputulokset.
- Vakumointitoiminto tuottaa tyhjiön ja sulkee pakkauksen yhdessä työvaiheessa
- Peruutustoiminto keskeyttää vakumoinnin tarvittaessa
- Pulssitoiminnossa kaikki asetukset tehdään manuaalisesti, eli voit säätää vakumointipaineen ja -keston yksilöllisesti.
- Sulkemistoimintoa käytetään, jossa koneella halutaan vain sulkea pakkauskalvo
Vakuumipussi on valmistettu kuvioidusta kalvosta, joka on 105 μm paksua ja erityisen pitkäikäistä ja repäisylujaa. Pussimateriaalilla on erityisesti kehitetty mikrorakenne, joka takaa nopean vakumoinnin ja paremman suljettavuuden. Rullien mitat ovat 600 x 20 senttimetriä ja ne sopivat ongelmattomasti toimitukseen kuuluvaan vakuumikoneeseen.
Pussien moninkertaisen PA/PE-kalvon tuotantoprosessi on jatkuvan valvonnan alainen. Kalvo soveltuu elintarvikekäyttöön. Kalvo on PBA-vapaata, eikä sisällä ftalaatteja eikä lyijyä. Pussit voi puhdistaa käytön jälkeen ja käyttää uudelleen. Jos et käytä pussin koko sisältöä kerralla, voit myös sulkea sen vaivattomasti uudelleen ilmatiiviisti.